fbpx Несебър сваля някои местни данъци | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Несебър сваля някои местни данъци

Община Несебър ще намали част от местните си данъци и такси, а други ще останат непроменени. Администрацията в морския град ще предложи да бъдат гласувани някои промени за определяне и администриране на местни такси, цени и услуги на територията на общината.
Едно от предложенията е да се намали таксата битови отпадъци за фирмите от 7,3 на 7 промила. Размерът на данъците и такса смет за гражданите ще останат непроменени, според докладната.
От тази година отпада и туристическа такса и се въвежда туристически данък за нощувки. Досега туристическата такса беше в размер 0.80 лв. дневно, а администрацията иска новият туристически данък да бъде в по-малък размер, като за местата за настаняване /самостоятелни стаи, къща (вила), семеен хотел, пансион/ да е 0.40 лв., а за средствата за подслон и останалите места за настаняване – 0.60 лв. за град Несебър, Свети Влас, Обзор и Равда, за всички категории звезди. За останалите селища на общината размерът на туристическия данък ще бъде предложен да бъде на минимума, допускан от Закона за местните данъци и такси в размер едва на 0.20 лв./дневно, като обхваща всички категории звезди и места за настаняване.