fbpx Нов симфоничен оркестър открива своя 25-ти сезон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нов симфоничен оркестър открива своя 25-ти сезон

 
На 28 октомври Нов симфоничен оркестър открива 25-я си сезон. Диригент е Петко Димитров, а солист ще бъде известният български кларинетист Боби Йоцов. В програмата са включени едни от най-големите музикални бисери на всички времена - МОЦАРТУвертюра „Сватбата на Фигаро”, МОЦАРТ Концерт за кларинет и оркестър ла мажор, ШУМАН Увертюра „Манфред”, ПРОКОФИЕВ Симфония №1, „Класическа”.
Понастоящем Петко Димитров е музикален директор на Нов симфоничен оркестър, Младежкия оркестър на Западен Кънектикът (Western Connecticut Youth Orchestra) и Младежки симфоничен оркестър “Лейкланд” (Lakeland Youth Symphony). Маестро Димитров също така е главен диригент на Младежки симфоничен оркестър “Джеминай” (Gemini Youth Symphony Orchestra) и помощник-диригент на Симфоничния оркестър на Риджфийлд (Ridgefiled Symphony Orchestra). От февруари 2015 г., Петко преподава оркестрово свирене и ръководи симфоничния оркестър на колежа “Маханайм” (School of Mahanaim) в щата Ню Йорк. 

Освен като солист-кларинетист, Боби Йоцов се изявява и в попрището на камерните програми. Свири в Париж, Торино, Верона, Милано, Кардиф, в Германия и Бразилия. Досега в богатата си биография на солов изпълнител има петнайсет рецитала и концерта с български и чуждестранни оркестри. Йоцов е и преподавател по кларинет от 1995 г. в Софийското музикално училище и в Държавната музикална академия. Творческата му активност се осъществява и в авторска работа. Композитор е на произведения за соло-кларинет, изпълнявани в България и Франция. Негова песен за сопрано и пиано е изпълнена в операта Шатле, Париж.