Карл Лагерфелд откри изложба на Opel с модела котката Шупет

Модният дизайнер и фотограф Карл Лагерфелд откри вчера фотоизложбата “Corsa Karl and Choupette” за календара на Opel за 2015 г. с вернисаж в Palazzo Italia в Берлин. Множество известни личности приеха поканата на изпълнителния директор на Opel Group Д-р Карл-Томас Нойман и маркетинг директора Тина Мюлер и присъстваха на събитието. Tе бяха първите посетители, които разгледаха една необикновена изложба. Сред присъстващите бяха Berben, Bettina Zimmermann, Ken Duken, Christoph Metzelder и Jasmin Gerat, както и Министъра на транспорта на Германия Alexander Dobrindt. Те дойдоха на вернисажа, който се състоя в историческа обстановка близо до Бранденбургската врата. Фотографиите и рисунките на иконата в модния дизайн Лагерфелд развълнуваха звездите и гостите.

“Аз съм много щастлив, че успяхме така забележително да позиционираме новия Opel Corsa с каледара и с тази изложба и, че Карл Лагерфелд, чийто модел Шупет е централна фигура на вернисажа, е тук днес лично да открие изложбата,” заяви Д-р Карл-Томас Нойман. Тина Мюлер добави: “Tози вернисаж обединява изкуството на съвременото автомобилостроене с творческата работа на Карл Лагерфелд по много впечатляващ начин.”

В разговора си с Тина Мюлер, иконата на модния дизайн, базиран в Париж, призна, че е голям фен на новия Opel Corsa. “Мисля, че новият Opel Corsa, особено в червен цвят и с многобройните си различни възможности за оборудване, включително новите седалки, е страхотен и затова вече си поръчах един. Това е перфектната кола за града,” каза Лагерфелд.

Карл Лагерфелд е фотографът на календара Corsa 2015. Той свърза един от най-известните леки автомобили в Европа Opel Corsa с един от най-уникалните модели, бирманската котка Шупет на Лагерфелд. Плодът на този съюз са множество фотоси на Шупет, изучаваща бестселъра от Рюселсхайм. Елегантният дизайн на купето и ‘вътрешните ценности’ като отопляемият волан, ергономичните седалки и просторният багажник бяха впечатляващо оживени.

Допълнително към дванадесетте мотива за календара Corsa 2015 и частните полароидни снимки на Шупет, на изложбата в Palazzo Italia ще бъдат показани и някои фотоси, заснети по време на създаването на календара. Изложбата “Corsa Karl and Choupette” може да бъде видяна в Palazzo Italia, на булевард Unter den Linden 10 в Берлин от 4 до 22 февруари. Входът е свободен.

 

Facebook comments