fbpx Изгодни летни дестинации | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изгодни летни дестинации

За по-голямата част от хората това е времето на летните отпуски и ваканции, когато цели семейства или групи приятели потеглят на път, за да прекарат заедно почивните си дни. Не са редки и случаите на пътувания само за уикендите. И докато хотелиерите започват трескаво да посрещат гости, туристическите фирми се надпреварват да предлагат евтини оферти за онези, които са изчаквали последния момент, за да изберат своята лятна дестинация. Ето някои изгодните за посещение места това лято, според анализ на онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

По принцип, ако сте планирали лятната си отпуска в края на юни или началото на юли, ви е излязло много по-изгодно. Цените започват да се покачват с приближаването на август, а от момента на неговото настъпване, трябва да сте готови да платите почти двойна цена. Обикновено, поевтиняването на нощувките в хотели започва чак след средата на септември, така че не е лоша идея да предприемете пътуване и по време на циганското лято, когато и температурите са по-поносими.

Икономическите и политически сътресения в Гърция превърнаха страната в една от най-изгодните дестинации за това лято. Туристическият отрасъл там е един от основните източници на поминък за местното население, така че ниските цени за нощувка не са изненадващи. Хотелиерите не могат да си позволят да изгубят клиенти, заради негативната репутация на държавата пред света.

Някои авиокомпании предлагат евтини самолетни билети и до дестинации като Милано и Венеция, които по принцип не са от най-изгодните. Комбинирането на ниската цена на билетите с малко по-разумно харчене на спестените пари, обаче, би трябвало да направи ваканцията ви финансово приемлива и забавна.
Забелязва се и бум на евтините полети до Будапеща (след фалита на Малев), Париж и Валенсия, а една от най-търсените дестинации, макар и не толкова евтина, е Барселона.