fbpx Танго и салса в зала "България" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Танго и салса в зала "България"

На 23 февруари от 19 ч. в зала „България“ музикална формация Кварто Квартет към Софийската филхармония и аржентинските звезди Леонардо Санчес - китара и Матиас Гонзалес - бандонеон, ще представят най-доброто от латино-американската музика.             

Непрестанно търсещи музикални емоции и провокативни в класическите си изпълнения, музикантите от от Кварто Квартет -  (Иван Пенчев - цигулка, Светлана Станчева - цигулка, Татяна Тодорова - виола и Димитър Тенчев – виолончело), отново са подготвили чувствен спектакъл за сетивата. Към тях се присъединяват китаристът Матиас Гонзалес - професор по китара в престижната парижка консерватория, изпълнител, композитор и аранжор и един от най-добрите майстори на бандонеон Матиас Гонзалес.  На сцената към тях ще се присъединят и Стефан Врачев на пиано и Кирил Иванов – контрабас. В програмата, превърнала се във февруарска традиция, ще прозвучат неизменните за такъв концерт композиции на царя на тангото Астор Пиацола, както и други страстни латино изненади.

Съботната вечер с дъх на любов ще започне в 18,00 ч. с откриване на изложба - живопис „Танго“ на Антония Дочева. Тя ще представи картини, вдъхновени от танго концертите на Кварто квартет през изминалите години.

Концертът е под патронажа на посолството на Република Аржентина.