fbpx Нови безплатни зарядни станции в мрежата на Кауфланд | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нови безплатни зарядни станции в мрежата на Кауфланд

Нови безплатни зарядни станции в мрежата на Кауфланд

 

Две нови безплатни бързозарядни станции влизат в експлоатация в обекти на Kaufland в София и в Пловдив. Във филиала на търговската верига в кв. Крива река, София, за пръв път в България ще могат да се зареждат електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки. Във филиала на Kaufland в кв. Тракия, Пловдив, беше открита първата за компанията в града станция за електрически автомобили. През следващите месеци се очаква веригата да открие електрическа зарядна станция и във филиала във Велико Търново.

Новооктирата станция за велосипеди е първата по рода си в България. Тя е специално проектирана за зареждане на електрически велосипеди и може да се използва напълно безплатно от всички собственици на електрически велосипеди, мотопеди или тротинетки. Станцията разполага с три клетки за зареждане, което прави възможно използването й за три превозни средства едновременно. Клетките се заключват с четирицифрен код по избор на потребителя, като всяка от тях разполага с достатъчно място и за съхранение на малък личен багаж.
С новооткритите електрическите станции в София и в Пловдив, общият брой станции, инсталирани от Kaufland България във филиалите на веригата, става седем – шест за автомобили и една за велосипеди.

Всички собственици на електромобили могат да зареждат безплатно в следните филиали на Kaufland: в София в кв. Банишора и кв. Крива река, в Пловдив – кв. Тракия, в Стара Загора – кв. Бедечка, Бургас – кв. Изгрев и Варна – кв. Трошево. Съоръженията могат да зареждат по два автомобила едновременно.
Kaufland България започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 г. Инвестицията на компанията за всяка електрическа станция е около 80 000 лв. Досега компанията е инвестирала над 470 000 лева в изграждането на зарядни станции. Освен в инсталираненето на станции в своите филиали, Kaufland инвестира и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк.

Изграждането на зарядни електростанции е част от дългосрочната програма на Kaufland за енергийна ефективност. Освен че улеснява и поощрява своите клиенти да използват щадящи за околната среда превозни средства, компанията е въвела редица мерки за спестяване на енергия. През 2018 г. Kaufland България започна процес по сертифициране на системата си за енергиен мениджмънт по стандарт ISO 50001 “Системи за управление на енергията“ с цел да продължи подобряването на своята енергийна ефективност. 

facebook коментари