fbpx Новият Opel Combo Life предлага комфорт и много технологии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Opel Combo Life предлага комфорт и много технологии

Opel продължава своята продуктова офанзива, представяйки на пазара новия Opel Combo Life. Петото поколение на модела е създадено на основата на изцяло нова конструктивна архитектура. Той е изключително просторен, много практичен, гъвкав и многофункционален, оборудван е с една или с две задни плъзгащи се врати и може да бъде поръчан в къс (4,40 метра) дълъг (4,75 метра) вариант и с пет или със седем места.

Новият Opel Combo Life повишава нивото по отношение на технологичните амбиции в този пазарен сегмент и издига равнището на безопасността и комфорта в ново измерение. Моделът е оборудван с технологии и електронни системи за подпомагане на водача, добре познати от компактния клас автомобили и SUV сегмента на пазара като функцията за предупреждение за сънливост на водача DDA (Driver Drowsiness Alert), камерата за обратно виждане RWC (Rear View Camera) със 180° панорама от птичи поглед, head-up дисплей, система за подобряване на сцеплението IntelliGrip и комфортни функции като отоплението на седалките и отопляемия кожен волан. Една новост в гамата от асистиращи системи на Opel е страничната защита (Flank Guard). Тя подпомага водачите, когато правят маневри с ниска скорост. И в допълнение към всичко това, дизайнът на Opel Combo Life е истинско удоволствие за окото благодарение на самоуверените пропорции на каросерията, които придават мощно и издръжливо излъчване на външния му вид.

Системата за контрол на сцеплението IntelliGrip, вече позната от Opel Grandland X, се предлага допълнително и използва електронно управляван диференциал на предния мост, който адаптира разпределението на въртящия момент между предните колела, при необходимост позволява приплъзване и съвместно с автоматичната трансмисия регулира моментите за превключване на предавките и реакциите при подаване на газ. 

Combo Life предлага също и типичните за марката Opel модерни инфоразвлекателни системи, предлагащи съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto и до осеминчови капацитивни цветни сензорни екрани.

За притежателите на новия Opel Combo транспортирането на големи количества багаж, на значителен брой спортно оборудване до мястото за прекарване на ваканцията или дори на по-едри домашни любимци също ще бъде сравнимо с детска игра. Петместната версия със стандартна дължина има минимален багажен обем от 597 литра. Хората, които имат нужда от още по-голямо пространство, очевидно могат да се насочат към версията с дълго междуосие, при която минималният багажен обем е цели 850 литра.