fbpx Обилното потене, наречено хиперхидроза е напълно лечимо | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обилното потене, наречено хиперхидроза е напълно лечимо

Обилното потене, наречено хиперхидроза е напълно лечимо

Със сигурност сте попадали на някое бизнес събитие, на което лекторът е с големи потни петна на ризата от притеснение, докато говори. Освен, че гледката не е много приятна, е изключително стресираща за самия човек, а и не по-малко притеснителна за останалите. Това състояние се нарича хиперхидрозата (прекомерното изпотяване) и засяга около 5% от световното население. Над 350 000 българи страдат от този проблем, който значително влошава начина им на живот, като най-често засяга областта на подмишниците, дланите и стъпалата.

Оказва се, че този проблем е напълно лечим, чрез иновативната технология miraDry, която е единствената неинвазивна терапия на аксиларна хиперхидроза (прекомерно изпотяване в областта на подмишниците), одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) на САЩ и използвана в редица европейски страни. miraDry използва електромагнитни вълни, които разтварят потните жлези, без да се нараняват останалите тъкани.

Тази технология вече се прилага и в България в първият център за лечение на хиперхидроза у нас -  Clínica Liberty България.

 

Терапията miraDry помага за редуциране на потта до 80-90%. Резултатите са налице веднага след провеждане на две сесии. Потенето е механизъм, чрез който тялото се охлажда. В него се съдържат от два до четири милиона потни жлези, като само два процента от тях са разположени в подмишниците. Премахването на тези два процента потни жлези не дава отражение върху способността на тялото да се охлажда и не води до негативни последствия за организма. Допълнителен ефект е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването. Терапията се състои от една или две сесии, редуцира потните жлези на аксилите, но не оказва влияние на мускулните и мастните тъкани, нито на епидермиса. Едно от най-ценните й преимущества е, че не предизвиква компенсаторно потене.

Цената за една процедура е 3200 лв., а ако се наложат да са две общо цената е 5200 лв.

”В сътрудничество с нашите партньори от България поставихме началото на първия център за лечение на хиперхидроза с иновативните технологии miraDry и palmaDry - Clínica Liberty България”, обясни Орен Ган, генерален мениджър и съосновател на Clínica Liberty Испания.