fbpx Очаква се оживление на логистичния пазар заради бъзрооборотните стоки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Очаква се оживление на логистичния пазар заради бъзрооборотните стоки

Очаква се оживление на логистичния пазар заради бъзрооборотните стоки

Над 80% от търговските вериги в България аутсорстват температурната си логистика на външни фирми, въпреки че много от тях разчитат на собствени централни складове. Като се има предвид, че процесът на навлизане и утвърждаване на големите вериги продължава, прогнозите са за все по-голямо оживление на логистичния пазар вследствие на повишеното търсене.
Това прогнозира търговският директор на „Фреш лоджик” Калин Кулин, който представи успешните практики в логистиката на бързооборотни стоки като лектор на конференцията „Рестарт”. (31 май – 1 юни, Сандански).
Софтуерните решения от висок клас, доброто управление, индивидуалният подход и предлагането на комплексни услуги, както и зелените инициативи са в основата на добрите логистични практики, обслужващи търговията с бързооборотни стоки, допълни Кулин.

Логистичната компания „Фреш Лоджик” е създадена през 2008 г. и предлага пълната гама складови операции по прием, съхранение, експедиция и управление на наличностите на стоки. Фирмата има капацитет на съхранение над 480 т на ден на готови продукти и над 450 т на ден на суровина. Обработва 100 т охладени и 80 т дълбоко замразени хранителни продукти на час и може да обслужва 430 камиона на денонощие. Притежава над 120 специализирани хладилни камиона с товароподемност от 1,5 до 22 тона.

Facebook коментари