fbpx Откриха нова болница в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Откриха нова болница в София

Откриха нова болница в София

Най-голямата българска инвестиция в здравеопазването отвори врати днес – това е Многопрофилната болница за активно лечение „СОФИЯМЕД. В нея работят водещи специалисти от различни сфери на медицината, които разполагат с последно поколение свръхмодерна апаратура. Сред най-новото поколение оборудване са ангиограф, ядрено-магнитен резонанс, компютърно-акселерен томограф, рентген, 12 ехографа със специфично оборудване в зависимост от това от какви специалисти ще се използват – гастроентеролози, кардиолози, уролози, ревматолози, гинеколози или хирурзи.

Болницата има сключен договор с НЗОК и ще осигурява непрекъснато 24-часово изпълнение на лечебната дейност. „СОФИЯМЕД” разполага и със звено за спешна медицинска помощ. Основните медицински дейности, които болницата ще осъществява са диагностика и лечение на различни заболявания – гастроентерология, кардиология, неврология, ревматология, анестезиология и интензивно лечение, акушерство и гинекология, урология, хирургия, неврохирургия, ортопедия и травматология, обща и клинична патология, нефрология и хемодиализа, родилна помощ, рехабилитация, медико-козметични услуги, клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура, учебна и научна дейност. Болницата има и отделение за хемодиализа с 13 диализни поста

Здравното заведение разполага с операционен блок със 7 основни операционни зали. Отделно отделението по акушерство и гинекология, отделението по травматология и урологичното отделение и отделението по гастроентерология също имат собствени зали. Стационарният блок разполага с общо 450 легла, като във всяка стая е с едно, 2 или три легла и има отделен санитарен възел, телевизор и интернет.
В болничния комплекс функционира и ДКЦ с 83 кабинета, в които работят 40 общопрактикуващи лекари и 100 лекари в различни специалности в доболничната помощ.