fbpx Отличиха победителите в конкурса за иновативна фирма и проект – 2014 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха победителите в конкурса за иновативна фирма и проект – 2014

За втори път Съветът по иновации и развитие на технологиите (СИРТ) връчи в БТПП награди за най-успешна иновативна фирма и за най-добър иновативен проект за 2014г. 

Първото издание на конкурса породи интереса на десетки български фирми, което е ясен признак за важността на иновациите за развитието на икономиката на една страна.

Комисия за определяне на победител в конкурса разгледа и оцени 13 проекта по критериите: оригиналност на идеите, методи, икономическа ефективност от реализация и принос към опазване на околната среда.

В категорията „Най-успешна иновативна фирма“ на първо място бе отличена „Мобайл Системс“ ООД - за създаването на иновативни софтуерни продути. Плакет и грамота връчи председателят на БТПП Цветан Симеонов. 

Втората награда в същата категория - за видеонаблюдение, контрол на достъп до сгради и обекти и проследяването на хора и превозни средства получи  „Оптикс“ АД, гр. Панагюрище от Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката. 

Съпредседателят на Съвета по иновации Йосиф Аврамов връчи третанаграда на „Системи Автоматика Технологии“ – САТ ООД за разработване на хибридна централна система за управление на нова линия на черно олово.

В категорията „Най-добър иновативен проект“ на първо място бе отличен „Институт по металознание, съоръжения и технологии с център по хидро и аеродинамика при БАН“ за производство на топлоизолационно пеностъкло от стъклени отпадъци. Наградата бе дадена от зам.-министър на образованието и науката - проф. Костадин Костадинов. На второ място е „Мейк България“ ЕООД за проект „новаторска изолационна система“ Екопур. Третото място бе за „Виа Стоун“ ООД за производство на изолиращи плочки по проект „ЮниСтоунс-България“.