fbpx Отличиха победителите в конкурса за защита на търговска марка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха победителите в конкурса за защита на търговска марка

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева поздрави участниците в конкурса „Брандико“ за защита на търговската марка в тренировъчно предприятие, който се провежда в рамките на седемнадесетия международен панаир за учебно-тренировъчните фирми „ТФ ФЕСТ 2014“ в град Пловдив.

„Инвестицията в изграждането и защитата на търговската марка е скъпа, но се връща многократно. За наша радост вече за 4-а поредна година Министерството на икономиката и енергетиката връчва награда „Брандико“, каза още зам.-министър Янева, докато награждаваше 4-мата победители. Първата награда спечели тренировъчна фирма „Junior design“ от Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография - гр. София, втората - „Biofuture“ от СОУ „Асен Златаров“ – гр. Шабла, третата - „Дайвърс АРТ“ от Национална художествена гимназия - гр. Пловдив, а почетното отличие за чуждестранно участие получи „Smart team“ от гр. Питещ, Румъния.

В четирите издания на „Брандико“ досега са се включили общо 140 тренировъчни фирми от 25 града на 3 държави. Тази година за първи път участват и 5 училища по изкуства. Анна Янева връчи и голямата награда за комплексно представяне на фестивала в международния панаир на учебно-тренировъчни фирми „ТФ ФЕСТ 2014“, която бе спечелена от фирма „Biofuture“.