Винаги има място за благотворителност

Популярните български изпълнители Влади Ампов - Графа, Нора, Мариан Бачев, Стефан Илчев, Пейо и формация и изпълнителите от Voice Academy подкрепиха безвъзмездно първото благотворително събитие на SOS Детски селища България - „Светлина за щастливо детство“. Събраните средства ще бъдат изразходвани за дейности по отглеждането и възпитанието на децата в SOS детските селища и SOS младежките домове, както и за програми в подкрепа на семейството и превенция за изоставянето на деца в риск.

В ролята на водещ и домакин бе актрисата Силвия Лулчева, която е посланик на добра воля на SOS Детски селища България. В събитето взе участие Мис България 2011 - Ваня Пенева, която откри специална фото-изложба „Светлина за щастливо детство” със снимки, заснети през обектива на известния фотограф Димитър Варийски. Всички снимки бяха разпродадени, като събраната сума бе прибавена към фонда на сдружението. Чрез своите дарения гостите на събитието помогнаха да бъде осветена една макетна къща, символ на семейството, от което има нужда всяко дете. За всяко дарение от 200 лв. в къщата бе добавян по един нов пламък.
„Кризата не може да попречи на човечността. Когато сърцето на човека е голямо, той проявява състрадание към хората, които не могат да се справят сами и винаги намира начин да подкрепи отделен човек, организация или кауза.”, каза Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.
Намерението на SOS Детски селища България е благотворителното събитие по повод Деня на християнското семейство да се превърне в традиция с цел осигуряване на финансова подкрепа за дейностите на Сдружението – създаване на подкрепяща семейна среда и дом за деца и младежи в риск.

Facebook comments