fbpx Бизнесът подава ръка на студентите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнесът подава ръка на студентите

Близо 250 студента от цялата страна ще имат възможност да стажуват през лятото в Societe Generale Експресбанк през летните месеци. Освен с икономически профил, банката приема студенти с технически, правни и административни специалности, които ще бъдат разпределени в централните й офиси във Варна и София както и в цялата търговска мрежа в страната.
Тази година стажантската програма на банката навършва 11 години.
Инициативата е първата от този род в банковата сфера в България, като над 2 000 студента са били част от нея до момента, а тази година банката ще приеме близо 250 души в над 70 града в страната. Към момента, над 10% от студентите, минали през стажантската програма на финансовата институция са били наети на постоянна работа, като повечето вече са утвърдени специалисти и мениджъри в банката.

Над 400 студенти от Факултета по телекомуникации в ТУ – София посетиха лекциите и упражненията, организирани от GLOBUL през учебната 2011/2012 година. Темите на занятията бяха свързани с изграждането, поддръжката и управлението на телекомуникационна инфраструктура и мрежови технологии. Лекторите от „Часът на GLOBUL” представиха и обсъдиха със студентите казуси от реалната практика в областта на телекомуникациите. Освен това, по време на практическите упражнения младежите имаха възможност да се запознаят отблизо с работните процеси в компанията, както и с различните видове телекомуникационно оборудване и софтуерни приложения.
Дългосрочната образователна инициатива „Часът на GLOBUL”, която стартира през 2008 г., има за цел да обогати знанията на младите хора и да подпомогне тяхната бъдеща кариерна реализация.