fbpx Бизнес лидери наддаваха в Благотворителен търг на звездите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнес лидери наддаваха в Благотворителен търг на звездите

Изявени бизнес лидери си "купиха" време с известни и вдъхновяващи личности – дипломати, звезди от киното и музикалната сцена, спортни шампиони. Нетрадиционният търг се организира за втора поредна година от Фондация Заедно в час и Българския форум на бизнес лидерите. Събраните средства от „Благотворителен търг на звездите“ ще подпомогнат работата на неправителствената организация, чиято мисия е да улесни достъпа до качествено образование за всяко дете в България. Заедно в час привилича и подготвя млади, талантливи и мотивирани млади професионалисти да станат учители на ученици от затруднени общности и с ниски учебни постижения.

„Днешната вечер е събиране на единомишленици, които разбират колко важно е да действаме целенасочено и уверено за промяната на бъдещето на българските деца като привличаме и подкрепяме млади лидери с нашия опит, отдаденост и ресурс“, заяви изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева при откриването на благотворителния търг.

Сред известните личности, които взеха участие в търга, бяха Мария Гроздева, Магдалена Малеева, Христо Мутафчиев, Максим Бехар, Калин Врачански, Ивайло Захариев, Хари Ешкенази и др. Левон Хампарцумян, Зоя Паунова, Мария Шишкова и Цветан Лъжански бяха част от бизнес лидерите, за чието време и експертиза също можеше да се наддава в рамките на благотворителния търг. „Винаги бих подкрепила такава инициатива, защото учителите са изключително важни в живота на нашите деца,“ сподели Мария Гроздева за своята мотивация да се включи в събитието. Тя се срещна и с ученици от професионалната гимназия в гр. Своге, като част от „Седмицата на Заедно в час“, в рамките на която известни личности посетиха класни стаи на учители по програма Заедно в час. Патрон на събитието бе Йорданка Фандъкова