fbpx Българската SQL Server общност обмени опит | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българската SQL Server общност обмени опит

SQL Server 2017 Discovery Day  събра експерти в сферата, организирана от Инспирит и SQL Master Academy. В неформална среда участниците се срещнаха, които обмениха опит и се запознаха с новостите при Microsoft SQL Server.

Представянето на SQL Server 2017, който, според Майкрософт, е първата релационна система за управление на бази данни с изкуствен интелект, беше направено от Маргарита Наумова - Microsoft Certified Master, Microsoft Certified Trainer и Microsoft Most Valuable Professional, и Деян Сарка - Microsoft Certified Trainer и SQL Server Most Valuable Professional.
Участниците имаха възможност не само да научат за новостите, но и да приложат наученото на практика във втората половина на събитието. Под формата на екипно съревнование, те трябваше да намерят решение на задача, свързана с новия SQL Server. Участие взеха 8 екипа, които бяха мотивирани от предизвикателството да се справят с новостите в SQL Server 2017, както и от наградите, осигурени от организаторите.

„Положителната обратна връзка за SQL Server Discovery Day, която получихме от колегите през миналата година, беше ясен индикатор, че българската SQL Server общност има нужда от събитие, на което нейните представители не само да поддържат контакта помежду си, но и да могат практически да научават новостите при SQL Server. Вярваме, че това е най-добрият начин да представим технологията пред колегите и се радваме, че можем да приложим нашата експертиза в сферата на обученията и тук“, заяви Маги Наумова, основател на Инспирит и SQL Master Academy.