fbpx VMware дава нови възможности за преминаването към 5G | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VMware дава нови възможности за преминаването към 5G

етикети

По време на Световния мобилен конгрес 2018г. в Барселона, VMware Inc. (NYSE: VMW) представи обновеното си портфолио от решения насочени към доставчиците на комуникационни услуги. Тяхното предназначение е да подсигурят ефективната трансформация на компаниите към 5G. Благодарение на VMware, клиентите ще могат да създават изцяло нови потоци на приходи, да намаляват цените и да подобрят удовлетворението и взаимоотношенията си с потребителите.

Доставчиците на комуникационни услуги са изправени пред предизвикателства като: високи очаквания на потребителите си, портфолиа от сходни гласови и мобилни услуги, намаляващ среден приход от един потребител (ARPU), увеличаващи се разходи за инфраструктура и не на последно място засилващата се конкуренция.

Партньорството с VMware може да осигури на клиентите скоростна трансформация и модернизация на техните мрежи, благодарение на мрежова функционална виртуализация (NFV), която цели да подкрепи по ефективен начин виртуализацията на настоящи услуги като Voice over LTE (VoLTE), Multimedia Subsystem (IMS) и evolved packet core (EPC). Доставчиците също така могат да се подготвят за нови възможности за нови услуги като   софтуерно-базирани мрежи с широк обхват (SD-WAN), облачна миграция, мениджмънт на работната среда и Интернет на нещата (IoT).

„Компаниите, предлагащи комуникационни услуги трябва да могат да предложат отличаващи се услуги бързо и при поискване, които да служат както днес, така и при навлизането на 5G модела. Това изисква преминаване към облачно базирана и виртуализирана инфраструктура“, отбеляза Шекар Айар, Изпълнителен вицепрезидент и Управител на Telco Group във VMware.

„VMware осигурява иновативни и доказани софтуерни платформи и благодарение на 20 годишната си експертиза във виртуализацията и облачните решения, извежда водещите доставчици и телекомуникационни компании към лидерски позиции в облачната дистрибуция от ново поколение. Този преход ще позволи на доставчиците да си осигурят брутен растеж, да подобрят представянето си и да запазят и развият както потребителските, така и своите бизнес взаимоотношения“, допълни той.