fbpx Кредитна линия от 20 млн.евро за малкия бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кредитна линия от 20 млн.евро за малкия бизнес

20 млн. евро от Международната инвестиционна банка (МИБ) за финансиране на малки и средни предприятия в България предоставя Международната инвестиционна банка (МИБ) на Българска банка за развитие (ББР). Споразумението беше подписано в Москва. Средствата се предоставят за срок от 7 години и могат да бъдат използвани както за директно кредитиране на бенефициенти, така и за финансиране на програми за подкрепа на българския бизнес, реализирани от търговски банки. ББР е договорила линия при много благоприятни условия.

Кредитът, който МИБ предоставя на Българска банка за развитие, е първият одобрен за България в рамките на новата кредитна политика на международната банка. През ноември 2012 г. Съветът на МИБ е одобрил новата си стратегия, която насочена към подобряване на партньорството с банките за развитие на страните-членки на Международната инвестиционна банка.
След официалното подписване на споразумението двете финансови институции са определили възможните насоки за сътрудничество и конкретните форми за тяхната реализация.