fbpx Кредитна линия от 20 млн.евро за малкия бизнес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кредитна линия от 20 млн.евро за малкия бизнес

Кредитна линия от 20 млн.евро за малкия бизнес

20 млн. евро от Международната инвестиционна банка (МИБ) за финансиране на малки и средни предприятия в България предоставя Международната инвестиционна банка (МИБ) на Българска банка за развитие (ББР). Споразумението беше подписано в Москва. Средствата се предоставят за срок от 7 години и могат да бъдат използвани както за директно кредитиране на бенефициенти, така и за финансиране на програми за подкрепа на българския бизнес, реализирани от търговски банки. ББР е договорила линия при много благоприятни условия.

Кредитът, който МИБ предоставя на Българска банка за развитие, е първият одобрен за България в рамките на новата кредитна политика на международната банка. През ноември 2012 г. Съветът на МИБ е одобрил новата си стратегия, която насочена към подобряване на партньорството с банките за развитие на страните-членки на Международната инвестиционна банка.
След официалното подписване на споразумението двете финансови институции са определили възможните насоки за сътрудничество и конкретните форми за тяхната реализация.

Facebook коментари