fbpx Идва голямото благотворително коледно Мото каране на Sofia Riders | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Идва голямото благотворително коледно Мото каране на Sofia Riders

За седма година на 18 декември ще се проведе благотворителното "Коледно Каране 2021 by Sofia Riders", което се организира от Сдружение "Софийски мотористи" - Sofia Riders. То обединява стотици мотористи в масова обиколка на София, облечени като добрия старец, непосредствено преди коледните празници.

Тази година каузата ще е по-различна от обичайната - мотористите ще подкрепят децата на всички онези от "първа линия" в борбата с Ковид-19, загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения - лекари, парамедици, учители и т.н. Кампанията се нарича "Малките герои" и е част от фондация "За доброто", осигуряваща стипендии от по 500 лева месечно (6000 лева годишно) за тези дечица.

Нашето Коледно каране го провеждаме за седми път, като с всяка година привлича все повече участници, въпреки ниските температури и рисковете, защото за нас, мотористите, бъдещето на България - децата, са на първо място.

Събитието ще се проведе на 18.12.21г. (събота) като сборният пункт е в 11:00ч. пред входа на НИМ (Резиденция "Бояна") и ще премине през столични булеварди, като ще завърши на кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий", където мотористите ще раздават подаръци на всички случайни минувачи, ще украсят дръвчета с коледни играчки и със сигурност ще предизвикат много настроение в малки и големи.

снимка: Sofia Riders