fbpx Иновациите ще са решаващи за развитието на компаниите след кризата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Иновациите ще са решаващи за развитието на компаниите след кризата

Около това твърдение се обединиха участниците в Общата среща на Сдружението на фамилния бизнес в България. Интересно е, че по-голям процент от семейните компании по света се занимават с производство, докато у нас преобладават тези в сферата на услугите. Специален гост на срещата беше Джована Вители, дъщеря на основателя на най-голямата частна компания за строителство на луксозни мегаяхти - Azimut Benetti Group. Колкото и да е странно тази компания отчита ръст в момент на криза когато всички милиардери и милионери по света отчитат загуба на активи. Как става това? „Луксозните стоки предлагат много по-високо качество и имат по-дълъг живот. Притежанието на луксозна стока е не просто въпрос на престиж, а стратегическо бизнес решение, тъй като този вид стоки не губят стойността си така бързо с течение на времето, както останалите”, отговаря Вители.

Още пет компании се присъединиха към членовете на Сдружението на фамилния бизнес на общата среща, като общият брой членове в Сдружението стана 31. Сдружението на фамилния бизнес в България има вече 4 години история, през които работи усилено за утвърждаване на принципите на семейните компании у нас.