fbpx Acronis с нов главен изпълнителен директор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Acronis с нов главен изпълнителен директор

Патрик Пулвърмулър застава начело на глобалният лидер в областта на кибер защитата Acronis. Той поема поста главен изпълнителен директор, считано от 1 юли 2021 г., като го наследява от  Сергей Белоусов, който основава компанията през 2003 г. и е главен изпълнителен директор от 2013 г.

Пулвърмулър се присъединява към Acronis от GoDaddy, където наскоро е бил президент на  бизнеса с партньори. В тази си роля, той ръководи стратегическото разрастване на своите услуги за хостинг, производителност и сигурност чрез дистрибутори и партньори. Комбинирайки този опит със своя опит в разработването на продукти, Пулвърмулър е експерт в разработването на успешни пазарни стратегии в областта на облачния бизнес, особено чрез доставчици на услуги, канали за препродажба и стратегически съюзи. Преди това е заемал изпълнителни ръководни роли като главен изпълнителен директор на Host Europe GmbH и главен изпълнителен директор на Host Europe Group (HEG), където преди това е бил главен оперативен директор.

“Развълнуван съм да се присъединя към екипа на Acronis, да се свържа с нашата огромна партньорска мрежа и да продължа визията на Сергей за предоставяне на адаптивни в индустрията услуги за киберзащита,” каза Пулвърмулър. “Acronis е готов да пренареди пазарите за защита на данните и киберсигурността, като същевременно предефинира как доставчиците на услуги използват дистанционното наблюдение и управление и услуги за автоматизация на професионални услуги. Очаквам с нетърпение да допринеса със своите знания и опит в бизнеса с доставчиците на услуги, за да се уверя, че се възползваме напълно от тази възможност.”

Пулвърмулър стартира в компанията в ключов момент. Acronis наскоро получи над 250 милиона долара инвестиция от CVC Capital Partners VII и други, при което компанията беше оценена на над 2,5 милиарда долара. В допълнение към ускоряването на развитието на своите технологии и продукти, компанията планира да използва тази инвестиция, за да засили още повече своите инициативи за излизане на пазара - област, в която Пулвърмулър има задълбочен опит - чрез разширяване на широката си партньорска мрежа, която включва доставчици на управлявани услуги (MSP), доставчици на управлявани услуги за сигурност (MSSP), хостинг партньори, облачни дистрибутори, облачни агрегатори, доставчици на мрежови услуги и други.

Председателят на борда на директорите на Acronis, René Bonvanie, отбеляза “След като добави повече от 1,5 милиарда долара за оценка през последните 18 месеца, Acronis се намира в огромната траектория на растежа благодарение на стратегията за киберзащита, пусната в действие от Сергей. Предвид експертизата на Патрик в подпомагането на компаниите с бърз растеж и доказан успех в среда, ориентирана към партньори, ние сме уверени, че той ще ускори растежа на Acronis и ще подготви компанията за следващия етап.”

Като основател и най-голям акционер на Acronis, Сергей Белоусов ще продължи да участва в компанията като член на Съвета на директорите и Chief Research Officer на Acronis, ръководейки технологията и стратегията за научните изследвания. Той ще се съсредоточи върху усъвършенстваните технологии на компанията, включително автономните изследвания, управлението на данни, кибер мрежата, кибер платформата и корпоративните продукти, както и върху разработването на университетска програма за връзки на Acronis, включително с Schaffhausen Institute of Technology (SIT) в Швейцария, който основава през 2019 година.