fbpx Петото издание на „Денят на жената предприемач“ ще се чества в София на 20 ноември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Петото издание на „Денят на жената предприемач“ ще се чества в София на 20 ноември

“Успехът в различните роли” е акцентът на тазгодишното издание на „Денят на жената предприемач“, което прави логическа препратка към миналогодишната тема “Жената в различните роли”. Петото юбилейно събитие надгражда идеята как един предприемач, независимо дали той е жена или мъж, да постига успехи във всеки аспект от своя личен и професионален живот.

Честването на “празника” на жената предприемач в България ще се състои на 20-ти ноември в Гранд Хотел Милениум София, зала Шекспир.

Световно признатият „Международен ден на жената предприемач“ отбелязва своята десетгодишнина като глобална инициатива, чествана в 144 държави и подкрепена от ООН и Камарата на Представителите в САЩ. В България, традицията продължава с подкрепата на Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“, и е обогатена със специалното участие на жени-лидери от корпоративния сектор.

„Денят на жената предприемач 2023“ е фокусиран върху жените на управленско ниво и предприемачите, които всеки ден доказват своето място в корпоративния свят и бизнеса. Събитието цели да подкрепи жените в техния стремеж да постигнат баланс и успех във всяка една роля на техния динамичен и пълен със задачи живот. От успешното изпълнение на професионалните ангажименти, през отглеждането и възпитанието на децата, превенция на здравето и поддържане на добрия външен вид, през създаването и постигане на
хармонична и щастлива връзка.

Събитието ще предложи разнообразна програма, включваща панелни дискусии, уъркшопи и нетуъркинг сесии с нови перспективи и възможности за обмяна на опит и идеи между участниците. Дискусионен панел  - “Изкуствен срещу естествен интелект” с множество специалисти ще представи мненията на експерти.

Паралелно с обучителните модули се провежда бизнес изложение с безплатен достъп.

Всеки, който желае да създаде ценни контакти и да се запознае с различни бизнеси, може да го посети през целия ден. Организаторите дават заявка и за много интересни изненади и демонстрации, които са подготвили по време на събитието. Като тази година в изложбената част ще има и зона за визуална трансформация, в която 5 дами ще спечелят преобразяване със съдействието на имидж консултант, стилисти, маникюристи и модни дизайнери. Останалите посетители също ще могат да бъдат консултирани от специалисти по цветови анализ, стил и визия, избор на подходящо облекло, анализ на кожа, консултация за полагане на подходящи грижи за кожата на тялото и лицето, разкрасителни процедури, грим, прическа и т.н.

Във вечерната програма е включен дискусионен панел на тема: “Лидерски умения и успешни практики” с участието на доказани предприемачи и мениджъри на високи управленски позиции, развиващи се в български и международни компании. В дискусията ще вземат участие дами и господа, които са утвърдили лидерското си мислене и служат за вдъхновение. Всеки един от тях е научил уроци от практиката си и ще сподели различна
гледна точка, с която да обогати знанията и бизнес хоризонта на гостите на събитието.

„Денят на жената предприемач 2023“ в България подчертава ролята на жените като двигатели на прогреса, подкрепя дамите в бизнеса и насърчава иновациите и лидерството, които те внасят в обществото. Също така основен приоритет в живота на жените предприемачи е благотворителността, точно поради тази причина и по време на петото юбилейно издание на събитието, организаторите, от Алтърнатив Адвъртайзинг и Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена“, няма да пропуснат да подкрепят различи обществено полезни дейности и каузи.

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women's Entrepreneurship Day