fbpx Детелина Смилкова е новият предстедател на асоциацията за управление на хора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Детелина Смилкова е новият предстедател на асоциацията за управление на хора

Детелина Смилкова е новият председател на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). Тя е оперативен директор на МБАЛ Скин Системс.

Смилкова има опит два мандата като председател на УС  на БАУХ. Работи в областта на развитието на човешкия потенциал в различни сектори от началото на професионалния си път. В момента е оперативен директор на МБАЛ Скин Системс. След образованието и бизнеса, започва работа в здравеопазването. В продължение на 15 години е вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Била е и съветник на двама министри и изпълнителен директор в енергийния сектор.

"Време е да разширим своя принос за развитието и управлението на човешките ресурси във всички сектори на икономиката на страната - последните години наложиха приоритизирането на някои от тях. Планираме задълбочаване на партньорствата с браншовите организации и навлизане в конкретика на техните нужди и проблеми. Българската асоциация за управление на хора е дългогодишен фактор в трудовите отношения в страната - има сфери, в които помощта ни е належаща и можем да подпомогнем диалогът между правителството и работодателите.", коментира новият председател на БАУХ след избора.