fbpx Зелени проекти получиха финансиране | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Зелени проекти получиха финансиране

Зелени проекти получиха финансиране

Шест проекта за опазване на околната среда с насоченост: „Зелени“ градоустройствени елементи и Природосъобразно използване на ресурсите получиха финансиране от „Загорка“ АД. Общаста стойност на даренията е 73 019 лв. На церемония в пивоварна Загорка бяха обявени победителите в конкурса. Представители на комисията по оценка на проектите връчиха даренията на отличените организации. Печелившите проекти са:
1) „Иновативно представяне на екологични теми в музейна среда“ на сдружение „Приятели на музея – Русе“, с дарение 11 194 лв.
2) „ЗаГорска медия“, на сдружение „Трансформатори“, с дарение: 11 800 лв.
3) „ВелоЗагора – зелено пътуване (Начинът ни на придвижване променя начина на мислене)“ на организация „Българско общество за образование и култура“ с дарение: 11 650 лв.
4) „Рециклираща Арт Творилница“ на СНЦ „ Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед”, с дарение:  8 285 лв.
5) „Опознай Аязмото, за да го опазиш“ на СНЦ „Спортен клуб Сърнена гора – А2“, с дарение: 13 500 лв.
6) „Изграждане на велоалеи и беседка в спортен комплекс „Ракета“ – с. Богомилово“ на СНЦ „СК Ракета”, с дарение: 16 590 лв.

„Днешната церемония е още по-специална за нас, не само защото през 2013 кампанията протече под ново име – Загорка Зелен Фонд, а и защото за първи път връчваме дарителските чекове като носители на наградата за „Зелен бизнес“ на МОСВ, част от програмата Зелена България“. Коментира по време на церемонията изпълнителният директор на „Загорка“ АД Николай Младенов. Новото тази година в конкурса бе, че компанията даде възможност към оценката на журито да се прибави и гласът на обществеността – това се случи посредством публично гласуване на сайта на „Загорка“ АД, което протече до 14.06. Така освен фаворитите на журито, финансиране получиха и два от проектите с най-много гласове, събрани от обществеността. Това са „Опознай Аязмото, за да го опазиш“, събрал 763 гласа и „Изграждане на велоалеи и беседка в спортен комплекс „Ракета“ – с. Богомилово“, събрал 722 гласа.