fbpx Отличиха проекти в творческите индустрии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отличиха проекти в творческите индустрии

Приключи първият национален конкурс за бизнес идеи в областта на творческите индустрии Th13teen Arts. Конкурсът се проведе по инициатива на Министерство на икономиката и енергетиката в партньорство с фондация StartUP. Финалистите бяха 9, които бяха изслушани от журито.
На трето място бе класиран Милен Иванов с проекта Sponsia - онлайн платформа, създадена, за да улеснява и осъществява  връзката между спонсори и организатори на събития.
 
Второ място беше отредено на Найджъл Шарп за проекта Voiceboard - иновативно софтуерно приложние, което ви позволява да визуализирате вашите идеи. Създателите на Voiceboard вярват, че бъдещето принадлежи на цифровото поколение и модерните технологии с гласово задействане.
 
Победителят в конкурса е Рени Попчева с проекта Embrioo.com - иновативна онлайн платформа, която обвързва хора с идеи от целия свят и има потенциала да превръща идеята в успешен бизнес продукт. Embrioo.com фокусира на едно място креативни и иновативни идеи от целия свят от една страна, професионалисти, които могат да развият идеята в бизнес концепция от друга и големи корпорации, чиито интерес е да подобрят своите продукти и биха могли да закупят бизнес идеите. Платформата вече е привлякла големи компании като Кока Кола, Данон, Уника, Белла България, някои български университети – Софийски университет, Нов Български университет, Национална художествена академия, Шефийлдския университет, 8 университета от Индия и частни инвеститори.

Освен статуетка и грамота победителят в конкурса Th13teen Arts получава и възможността да представи бизнес идеята си на международния конкурс за творчески предприемачи Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември тази година в Копенхаген. В Дания нашият национален победител ще се състезава за награда от 50 000$. В надпреварата ще се включат близо 40 страни от целия свят. Министерство на икономиката и енергетиката ще осигурят специално обучение за победителя и ще запишат кратък видео материал за бизнес идеята му. Разходите по пътуването и престоя на българския участник ще бъдат за сметка на организаторите. Всички финалисти в конкурса Th13teen Arts получават безвъзмездна подкрепа и от фирма Антера ООД под формата на безплатен пакет от счетоводни, административни и консултантски услуги.