fbpx Отриха учебната година в ТУ София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отриха учебната година в ТУ София

Главният изпълнителен директор на Siemens България – инж. Боряна Манолова, гостува днес на ректора на Технически университет–София - проф. д-р инж. Марин Христов, по случай откриването на новата академична година в университета.
Университетът има 32 научноизследавателски и приложни лаборатори, разполагащи със съвременна материална база. За повишаване на нивото на преподавателската, научната и научно-приложната дейност в Техническия университет важна роля играе и сътрудничеството с големи транснационални компании, сред които и Siemens, Ericsson, Microsoft, Daimler/Chrysler и др.”

„Повече от половината от инженерите, които работят при нас, са възпитаници на Техническия университет в София, затова ние сме заинтересовани университетското образование да е на високо ниво – заяви инж. Боряна Манолова. - Сътрудничеството ни с Техническия университет е полезно и за двете страни. Благодарение на него ние имаме достъп до висококвалифицирани кадри и представяме своите продукти и решения на академичната общност, която може да допринесе за иновациите в нашата компания. От друга страна, университетът получава информация за нашите разработки, а студентите имат досег с оборудването ни.”

На територията на университета стартира „АвтоШоу-Тур” с демонстрационния камион на Siemens “Industrial controls on tour” от Германия. Всички имаха възможност да разгледат последните иновационни и подобрени решения на компанията от сериите SIRIUS Innovations, SENTRON и SIVACON. Експерти от Siemens представиха продукти и решения за автоматизация и задвижвания от гамите SIMATIC и SINAMICS, които намират приложение в технологичните процеси на всяко производство.