fbpx Петя Димитрова е новият председател на Асоциацията на Банките в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Петя Димитрова е новият председател на Асоциацията на Банките в България

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка, беше избрана за председател на УС на Асоциацията на Банките в България.

„Искам да благодаря на членовете на Управителния съвет за високото доверие, което ми гласуват с този избор. Приемам поста като признание и дългосрочен ангажимент, който се случва в ключов за страната ни момент с финализиране на процеса на присъединяване на България към еврозоната“, с тези думи Петя Димитрова благодари за избора. 

Асоциацията на Банките в България е ключова организация, обединяваща търговските банки у нас. Създадена през 1992 година тя е една от най-важните и авторитетни браншови организации в България.

Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.Професионалният ѝ път в Пощенска банка започва през 2003 г. като главен финансов директор на осемте дъщерни компании на „Юробанк И Еф Джи Груп“ в България, а през 2012 г. г-жа Димитрова става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.Под нейно ръководство Пощенска банка само за няколко години осъществява две успешни сделки като придобива и интегрира за рекордно кратко време първо Алфа Банк – клон България, а след това и Банка Пиреос България.