fbpx Популярни личности в кампанията за безопасен интернет и дигитална грамотност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Популярни личности в кампанията за безопасен интернет и дигитална грамотност

Популярни сред подрастващите изпълнители, актьори и влогъри стават част от кампанията за безопасен интернет и дигитална грамотност на Теленор.Телекомът помоли десет от най-влиятелните личности сред младежите да споделят чрез кратки видеа най-провокативните коментари, които са получавали за себе си в социалните мрежи.
Кампанията на Теленор „От теб зависи” се провежда по повод Международния ден за безопасен интернет – 6 февруари, и се осъществява съвместно с Националния център за безопасен интернет и платформата за видео забавление Vbox7.com.

Днес точно в 13:30 ч., видеата ще бъдат публикувани във Facebook профилите и официалните канали на всеки от участниците в кампанията, както и на www.ottebzavisi.net. Главни герои в тях ще бъдат изпълнителите Прея, Вензи, Виктория Георгиева, Ангел (Оги 23), актьорите Мино Караджов, Иван Тишев и Надя Петрова от уеб сериала „Не така, брат!“, както и влогърите Мона от „Секс лафче“ във Vbox7.com, Емил Конрад, Боряна Стефанова и Цуро.

На сайта на кампанията звездите ще споделят също и своите съвети как да се справяме с предизвикателства и провокации на различни теми - общуване с непознати, тормоз на расова основа, секстинг, фалшиви новини, кражба на самоличност, виртуални войни, его и др. Те ще ни призовават да бъдем внимателни в интернет и да не сеем омраза в онлайн пространството.

На специално събитие, което традиционно се провежда в Деня за безопасен интернет бяха наградени и първенците в последното издание на програмата "Киберскаути". Това са ученици от 79 СУ "Индира Ганди" в гр. София, които получиха таблети от Теленор, с които да сърфират безопасно в интернет. Заедно с киберскаути от Пловдив и Пазарджик, те бяха удостоени и с грамоти от Главна дирекция за борба с организираната престъпност на МВР.

Програмата „Киберскаути“ се провежда за трета поредна година и цели да повиши информираността на учениците и техните преподаватели за рисковете в интернет и начините за справяне с тях.