fbpx Държим четвърто място в Европа по зимен туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Държим четвърто място в Европа по зимен туризъм

България е на 4-то място по темп на развитие на зимния туризъм в Европа. През изминалия зимен сезон страната ни е посетена от над 1 млн. туристи, което е ръст от 8,2%. Очакванията са тази положителна тенденция да се запази и през сезон 2013-2014.
През летният сезон също е бил успешен. За периода юни-август 2013 страната ни е посетена от над 3,5 млн. туристи, което е ръст от 5,4%. Най-голям е броят на туристите, посетили България през летния сезон, от Русия, Германия, Румъния, Гърция, Украйна, Великобритания.

В рамките на изложението World Travel Market - Лондон 2013 българският щанд бе посетен от изпълнителния директор на британската туристическа агенция Санди Дау. На работна среща заместник-министър Бранимир Ботев и Санди Дау обсъдиха потенциала на България за привличане на повече туристи от Великобритания и по-специално в областта на балнео и спа и културен туризъм.
Българските вина са впечатлиха и водещи британски журналисти, които участваха с дегустацията, водена от известния сомелиер Любомир Стоянов. Напитките бяха подбрани така, че да представят отделните български винарски региони и типично българските сортове като: карловски мискет, димят, мерник, рубин, маврут.