fbpx Повечето българи се справят сами с бояджийските дейности в дома | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Повечето българи се справят сами с бояджийските дейности в дома

Според проучване 23% от българите правят цялостен ремонт, докато 77% се задоволяват с частичен. Най-често извършвани ремонтни дейности през последните 2 години са: боядистване на стени, смяна на дограма, смяна на плочки и лепене на тапети. Боядисването в повечето случаи се комбинира с поне още една дейност - смяна на плочки или смяна на дограма.

Очакванията за средно изхарчените средства за ремонта обикновено са по-ниски (средно 1427лв) отколкото реално се изразходват в процеса (средно 2330лв.).180 лв. е средно изхарчената сума за боя, като боядисаната площ при ремонта е средно 60.5 кв.м.

Почти половината от хората се справят лично с бояджийските дейности, а една трета са използвали помощ от познат или роднина а една трета майстор.

Основните типове потребители се делят на търсачи на практичност, търсачи на увереност и търсачи на признание. За търсачите на практичност е характерно, че трудно избират продукти, всулшват се в препоръките на продавачите в магазина. Обикновено те боядисват с роднина или познат. Уверените избират лесно и решават какво да купят сами. Боядисват също без чужда помощ. Групата на търсещите признание също избира сравнително лесно, но се допитва до майстор за това какви материали да купи и ползва услугите на професионалист при ремонта.

Данните са от проучван на Ограхим.