fbpx Преакселераторът на Start It Smart набира участници за третия сезон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Преакселераторът на Start It Smart набира участници за третия сезон

Преакселераторът на Start It Smart набира участници за третия сезон

Преакселераторската програма на Start It Smart започна да приема кандидатури за третия си сезон. Апликационната процедура е отворена за всички желаещи млади предприемачи. Одобрените участници ще преминат през единствената по рода си на Балканския полуостров интензивна програма за обучение и менторство в сферата на стартирането на бизнес, разработката на продукт, развитието на клиентите, креативност, иновации и личностно развитие. Програмата е с продължителност 10 седмици и ще стартира на 16 февруари.

След два успешни сезона преакселераторът на Start It Smart се наложи като важното липсващо звено в предприемаческата екосистема у нас и много от стартъп проектите, преминали през него, вече са финансирани от инвестиционни фондове. През отминалата година Start It Smart постигна и ключово партньорство с най-успешната преакселераторска програма в света Startup NEXT. Това ще позволи стартъпите с най-голям потенциал от програмата да вземат участие на годишното събитие (Demo Day), организирано от Startup NEXT в Сан Франциско. По този начин преакселераторът на Start It Smart позволява на екипи от България да покажат какво могат на най-голямата предприемаческа сцена в световен мащаб.

До момента в предприемаческата програма на Start It Smart са взели участие общо 30 екипа от млади предприемачи, а над 60 ментора са им помогнали да реализират идеите си. Три стартъпа от портфолиото на програмата са номинирани за участие в годишния Demo Day, организиран от Startup Next в Сан Франциско през февруари. Други три стартъпа са получили финансиране от българския акселератор Eleven, а два са привлекли частни инвеститори. 

 

Facebook коментари