fbpx Представиха първата виртуална банка у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представиха първата виртуална банка у нас

Вече се появи и първата виртуална банка в България, която позволява на клиентите си да използват познатите на потребителя инструменти за банкиране чрез интернет, но по нов начин, надградени и интегрирани в система, която създава нова среда за управление на финансите. Българо-американска кредитна банка (БАКБ) представи новия си бранд BACB Plus.
Концепцията за виртуалната банка не е нещо ново за банките в Европа и по света, но за България това е един нов модел на банкиране. На практика клиента не е необходимо да посещава офис на банката.

Дистанционните канали са основно преимущество. Те позволяват разширяване на предлаганите продукти и услуги. Така например, човек може да стане клиент на виртуалната банка чрез неприсъствена регистрация, като дебитните карти се заявяват онлайн и се получават по куриер, а ПИН кодът – с SMS. По същия начин се кандидатства и за отпускане на кредити. След като е станал клиент на виртуалната банка, всеки може да кандидатства и при одобрение - да получи потребителски кредит онлайн. По-благоприятните условия за основни банкови продукти са водещ мотив за концепцията на виртуалната банка. Дебитните карти са без такси за теглене, първата разплащателна сметка е без такса за откриване, както и др.

Тази функционалност е съчетана с пълна интегрираност на каналите чрез използването на CRM система, позволяваща на потребителя да бъде „в центъра“, да бъде обслужен „на 360 градуса“ и да получава пълна и еднаква информация за използваните от него продукти.
Сигурността става чрез средствата за идентификация и авторизация в системата (КЕП и еднократна парола), използването на съвременни стандарти технологии и модерна антифишинг система.