fbpx Представят технологията „добавена реалност“ - Augmented Reality | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представят технологията „добавена реалност“ - Augmented Reality

Всички, които се интересуват от мобилните технологии могат да посетят на 6 февруари в София деветото издание на отворения форум MobileMonday (MoMo). Събитието е част от инициативата МоМо, започнала във Финландия през 2000 година. В момента MobileMonday (или Мобилен понеделник), се провежда в повече от 70 града в света, на всеки два месеца в първия ден от седмицата.

Основният фокус на настоящото събитие ще бъде така наречената „добавена реалност“ – технология, която обединява данни от реалния свят с компютърно генерирани данни и позволява на потребителите да обогатят заобикалящата ги среда чрез виртуални обекти, графики, информация и други. Ще се наблегне и на практическите приложения на тази технология за бизнеса, както и на създаването на маркетингови приложения за привличане на клиенти и генериране на нови приходи.
MobileMonday е най-голямата глобална мобилна общност от мобилни визионери, разработчици и лидери, насърчаваща сътрудничество и трансгранично развитие на бизнеса чрез виртуални и реални нетуъркинг събития за споделяне на идеи, добри практики и тенденции от световните пазари. Основните цели на MoMo са улесняване на създаването на бизнес мрежи, насърчаване на местното развитие на технологиите и споделяне на знания, технологии, новини и тенденции.