fbpx Програма за подготовка на млади софтуерни инженери | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Програма за подготовка на млади софтуерни инженери

Всяка година VMware България инвестира ресурси в безплатни образователни инициативи, като академията Talent Boost и стажантската си програма, които са помогнали на стотици млади таланти да започнат своята кариера в технологиите. Тази година VMware стартира още една програма – VMware Cloud Management Bootcamp – успешните кандидати ще получат предложение да започнат кариерата си като софтуерни инженери във VMware.

Едномесечната обучителна програма е насочена към студенти и ще се проведе от 13-и септември до 8-и октомври, а участието в нея е виртуално и напълно безплатно. Курсистите от цяла България ще придобият практически опит за продуктите, технологиите и целия жизнен цикъл в разработването на софтуер във VMware. По време на обучението те ще развият познанията си в съвременните облачни технологии с помощта на едни от най-добрите експерти от компанията.

VMware Cloud Management Bootcamp е подходящ за студенти в последната година от своето обучение или наскоро завършили университет със специалност „Компютърни науки“ или близки специалности. Те трябва да попълнят формата за кандидатстване до 20-и август на сайта на компанията. Избраните кандидати ще получат техническа задача, а тези които се справят най-добре с нея, ще бъдат поканени на кратко интервю.

Най-големите предимства, които получава всеки успешен кандидат, са индивидуалното внимание по време на работа и възможността за общуване с водещи експерти в индустрията. Така студентите ще научат от първо лице какво е да развиваш успешна кариера в глобална IT компания.

„Чрез споделяне на своя опит и знания можем да допринесем на обществото около нас, както и да помогнем на младите таланти да започнат кариерата си като софтуерни инженери. Затова създадохме VMware Cloud Management Bootcamp – специализирана програма в управление на облачните технологии и достъпна отвсякъде в България. Ще се радваме да посрещнем и нови колеги сред нас, а за мен е чест да бъда техен ментор.“-Димитър Иванов, R&D Manager във VMware и ментор във VMware Cloud Management Bootcamp

Програмата е с практическа насоченост под менторството на експерти от компанията. Първите три седмици включват обучение, а последната една седмица ще бъде посветена на практическа задача. Участниците ще могат да развият уменията си в най-популярните технологии като Java, Angular, Kubernetes, Docker и други. Онлайн програмата ще се проведе в периода от 13-и септември до 8-ми октомври в рамките на 5 часа всеки делничен ден. През заключителната седмица всеки курсист ще може да демонстрира наученото с финално задание и успешно завършилите ще получат предложение за постоянна работа във VMware.