fbpx Целият свят в една човешка длан | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Целият свят в една човешка длан

Първият в света пълнофункционален 8.1-инчов таблет с Windows 8, който предоставя на потребителите всички функции и забавления от настолния компютър събрани в едно компактно устройство вече е факт, реализиран от Acer. Днес той бе представен, заедно с другите новости за годината от марката. Iconia W3 идва с предварително инсталиран Microsoft Office Home & Student 2013 г. Той е изключително компактен, за да се използва удобно с една ръка както за четене и сърфиране, работа и забавление.Тежащ само 540 гр и тънък едва 11.35 мм той е изключително лесно за носене. За по-лесна работа към таблета може да добавите пълноразмерна Bluetooth клавиатура, която държи устройството изправено за по удобно въвеждане и сензорна работа едновременно (предлага се като опция) Батерията има живот до 8 часа. Цената е около 700 лв. 

„Потребителите все повече се ориентират към сензорните устройства независимо дали ги използват за ежедневни задачи като сърфиране в интернет, проверка на електронна поща или игри и развлечения", каза Данаил Вълков, мениджър бизнес развитие на компанията в България.

Aspire Ultrabook P3 е другата новост, която изцяло може да бъде основен спътник на всеки един динамичен човек, в чието ежедневие пътуванията не са рядкост. Продуктът събира всички качества на ултрабук с уникален дизайн, който лесно се превръща в таблет. С тегло едва 1.39 кг дебелина 19.75 мм и дълъг живот на батерията, той е много лесно преносим. Сензорният екран предоставя възможност да се използва като бележник или отделно от клавиатурата.