fbpx Експерти по човешки ресурси споделяха добри практики и опит | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Експерти по човешки ресурси споделяха добри практики и опит

Експерти по човешки ресурси споделяха добри практики и опит

Тема на двудневно обсъждане, споделяне на практики и научени уроци станаха ресурсите на българския пазар на труда и начините, по които да активизираме „скритите“ му резерви.  На него присъстваха над 350 участника, които се включиха в различни формати на представяне, дискутиране и размяна на експертиза с повече от 40 лектори – представители на различни индустрии и организации, вкл. законодателна и изпълнителна власт.

Миглена Узунова-Цекова, председател на УС на БАУХ, откри официално конференцията точно в 14 ч. на 30 май и с това даде старт на двудневния HR маратон, който обхвана разнообразни теми, всички с практическа и професионална насоченост: „Новите роли в сферата на управлението на човешки ресурси“, „Нови и иновативни канали за привличане на кандидати“, „Поверителност и защита на личните данни“ и „Административни предизвикателства на пазара на труда“.

Във втория конферентен ден водещ лектор бе Том Хаак, директор на HR Trend Institute, който представи водещите европейски и световни тенденции в развитието на пазара на труда и управлението на хора. След него „топката пое“ Иван Нейков от Балканския институт за труда и социалната политика, който зададе тон за спецификите на родния пазар на труда. След него на сцената се качи доц. Ралица Ганева, която акцентира върху анализ на данни и предвиждания за състоянието на българския пазар на труда към 2032 г.

Водещи HR професионалисти споделиха проекти и добри практики на своите компании по още три теми: „Как да развиваме специалистите, от които имаме нужда, вътре в компанията и/или в партньорство с образователни институции?“, „Привличане на кандидати с позитивни фирмени практики“ и „Как да активираме нишовите резерви на пазара на труда?“

Специален гост, закриващ събитието, пък бе Кралицата на шорттрека Евгения Раданова, която даде възможност на част от участниците да се докоснат до трите й олимпийски отличия.