Прототип на PSA измина 580 км без шофьор

Прототип на PSA измина 580 км без шофьор

Един от четирите автономни автомобила на PSA Peugeot Citroën измина магистралата между Париж и Бордо, за да вземе участие в световния конгрес Intelligent Transport Systems (ITS), който се провежда от 5 до 9 октомври.

Дългият 580 км маршрут бе изминат в напълно автономен режим без шофьор. Автомобилът автономно регулираше скоростта си на движение и сменяше лентите с цел изпреварване, взимайки под внимание другите автомобили, ограниченията на скоростта и инфраструктурата.

През юли 2015 Групата стана първият автомобилен производител, получил съответните разрешителни за провеждане на тестове по обществената пътна мрежа, използвайки четири автономни прототипа. През 2016 броят им ще достигне 15.

PSA Peugeot Citroën работи за развитието на решения и технологии, които да направят автомобила на бъдещето по-умен, за да се подобри комфорта на шофьора и да се адаптира към променящото се клиентско поведение и очаквания. Функциите на автономното шофиране ще спомогнат за намаляване на броя инциденти, свързани с човешка грешка, и ще намали умората на шофьора при монотонни условия на шофиране. Тези проекти скоро ще бъдат приложени в серийни модели, с постепенно разгръщане на функциите, които не изискват шофьорска намеса.

 

Facebook коментари