fbpx Проверяват обекти по южното Черноморие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Проверяват обекти по южното Черноморие

Проверяват обекти по южното Черноморие

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна акция по Южното Черноморие. Екипи от вътрешността на страната, проверяват заведения за хранене и развлечения с удължено работно време и такива с нощен режим на работа, както и хотели три и четири звезди за съответствие на предлаганите услуги с притежаваната категория. В някои от проверените заведения за хранене и развлечение инспекторите констатират, че лист- и карт- менютата се предлагат само на английски език или че удостоверението за категоризация не е поставено на видно място.

Наред с проверките за наличие на удостоверение за категоризация и поставянето му на видно място, спазването на изискванията за съдържанието на лист- и карт- менютата и тези към персонала и помещенията, както и представят ли се сметките след всяка поръчка и издават ли се касови бележки на клиентите, от заведенията с нощен режим на работа са взети проби за анализ на предлагания алкохол.

В хода на проверките в хотелите инспекторите са установили, че средство за подслон, категоризирано като семеен хотел се рекламира като хотел с три звезди. Четиризвезден хотел на територията на Несебър към момента на проверката не е предлагал фризьорски услуги, което е задължително изискване към висококатегорийните хотели. В друг хотел пък в стаите е липсвал ценоразписът за предлаганите допълнителни услуги. Проверките на мобилните екипи на КЗП продължават по цялото Черноморие.

Facebook коментари