fbpx Леко увеличение на търговията на дребно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Леко увеличение на търговията на дребно

През май оборотът в търговията на дребно е с 1.6 % над равнището от същия месец на предходната година. Това сочат данни на Националния статистически институт. Оборотът отбелязва ръст през май спрямо предходния месец в четири икономически дейности - в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 3.2 %, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.1 на сто, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.0 на сто, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.1 на сто.

Спад се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.6 на сто, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.4 на сто. Оборотът през май 2011 г. спрямо същия месец на 2010 г. нараства в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7.2 на сто, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - със 7.0 на сто, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.0 на сто.

Намаление е регистрирано в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.8 на сто, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 2.3 на сто, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 1.8 %.