fbpx IQOS старира официално в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

IQOS старира официално в България

Специално събитие отбеляза посрещането на IQOS в България под надслов „Бъдеще без дим“. България е 32-та държава, в която Филип Морис Интернешънъл обяви началото на най-голямата промяна в тютюневата индустрия за изграждане на бъдеще без дим – бъдещето, в което новите революционни бездимни алтернативи ще заменят цигарите.

Освен впечатляващия декор, пърформанс и аудио-визуални ефекти на събитието, гостите имаха възможност да се запознаят с иновативната концепция за нагряване на тютюна без горене – IQOS. На живо и по интерактивен начин бяха демонстрирани научните данни и продуктовите  характеристики, имащи за цел постигането на по-добра алтернатива за пълнолетните пушачи. Присъстващите на събитието се убедиха в разликите при употреба на IQOS в сравнение с традиционното тютюнопушене посредством специално лабораторно оборудване, показващо липсата на изгаряне и съответно - на катрани.
Зад създаването на IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международни ISO стандарти от повече от 400 биохимици, инженери, токсиколози, фармаколози и много други експерти в двата научно-изследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур. От 2008 г. компанията инвестира над 3 милиарда долара в научна и развойна дейност. Новата технология е разработена в Швейцария, а сред партньорите на Филип Морис са над 60 стартъп компании. IQOS и бездимните продукти съдържат иновативни елементи, които са патентовани посредством над 3000 патента.

„Ние сме убедени в каузата на нашата компания за изграждане на бъдеще без дим и вярваме в нашата мисия да допринесем все повече пълнолетни потребители да преминат към бездимните алтернативи“, заяви в своята реч Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България. Той допълни, че компанията има основание да преследва целите си, тъй като само за 3 години над 3,7 милиона мъже и жени по света вече са спрели да пушат и са избрали да преминат към IQOS. „Преминаването към бъдеще без дим е пробив в тютюневата индустрия и е най-мащабната трансформация в 170-годишната история на Филип Морис Интернешънъл“, каза Маргонис и изрази увереност, че България много скоро ще стане част от едно по-добро бъдеще. 

„Има огромен смисъл в нашата мисия да изградим бъдеще без дим, защото намаляване на вредата е добра кауза, а точно това очаква обществото от нас“, сподели Вержиния Джевелекова, мениджър корпоративни отношения, като допълни:„…но тя ще бъде успешна само ако всички заинтересовани страни в обществото заедно работим за нея, включително регулаторните органи, медиите, бизнеса и пълнолетните потребители.“