fbpx Първият логистичен парк след кризата отвори врати | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първият логистичен парк след кризата отвори врати

Първият логистичен парк в България след началото на кризата – East Ring, беше представен на пазара. Проектът е разположен върху терен от 220 дка., на 7 мин. от последния светофар на София и позволява изграждане на над 90 000 кв.м производствени и логистични сгради. Инвеститорът Глориент Инвестмънт представя напълно завършена Фаза 1 от парка с разгъната застроена площ от 6 400 кв.м.

Паркът e разположен на ключова локация – на изхода на София по пътя за Нови хан, в пряка връзка с магистралите „Хемус” и „Тракия” и в непосредствена близост до интермодалните зони, където наземният транспорт се покрива с железопътен и въздушен. Мястото е популярно и за широката общественост с функциониращия там студиен комплекс, където се реализират едни от най-­‐успешните реалити формати в България.

До 2020 г. общата застроена разгърната площ на проекта се очаква да достигне 90 000 кв.м. , разпределени в проекти до ключ, според индивидуалните изисквания на клиентите. На наемателите ще се предложи до 5 мегавата ново електрозахранване, важно за производствения процес, което представлява на практика неограничен запас. Проектът разполага със собствен водоизточник, който осигурява непрекъснат значителен дебит от наистина чиста питейна вода -­‐ много важно изискване за фармацевтичните компании, например.