fbpx Endava открива стажанатската си програма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Endava открива стажанатската си програма

Британската софтуерна компания Endava с над 400 служители в България и над 10 000 по целия свят представи два големи образователни проекта: лятната си стажантска програма и поредицата престижни мастър класове включени под шапката на регионалния проект CONNECT.IT. И двете инициативи са в подкрепа на ИТ общността и младите таланти у нас и целят развитието на сектора в различните региони на страната и дългосрочна подкрепа на местните технологични общности.

„В годината, която предстои, ще се стремим да изградим, образно казано, един мост на знания и следвайки културата на обмена, която имаме в Endava, да споделим опита си със следващото поколение таланти в технологиите“, посочва Дариус Щефан, мениджър на Endava България. „Имаме късмета да работим тук, в България, където има традиция в качеството на висшето образование, включително и в техническата област, така че в известен смисъл се чувстваме задължени да помогнем на младите да градят върху вече положена основа от умения и да ги подкрепим, като им дадем шанс за бърз старт на кариерата. Трябва да сме сигурни, че новото поколение ИТ специалисти ще развият по-изразен инженерен профил, тъй като ще решават утрешните технологични предизвикателства. В този контекст те ще трябва да могат да се адаптират и да превключват бързо от една технология към друга, тъй като светът на технологиите се движи по-бързо с всеки изминал ден“.

10-седмична лятна програма Endava Summer Internship осигурява на успешните кандидати гарантиран месечен доход и е насочена към студенти и хора с теоретични познания, но без практически опит в сферата на IT технологиите, които присъединявайки се към екипите на Endava, получават представа за сектора, придобиват опит в международни проекти, като същевременно подобряват техническите си, междуличностни и меки умения.

„В Endava България стажантските програми представляват професионално обучение в реална работна среда и се ръководят от ангажирани с израстването на младите ИТ специалисти-инженери, като някои от тях са минали по същия път, а други имат над 20 години опит в бранша“, посочва Мирослав Горанов, +главен технически консултант в Endava България. „Ние предлагаме не само безплатно обучение – стажантите на Endava получават месечно възнаграждение за продължителността на стажа, а тези, които завършват успешно, имат възможност да започнат кариерното си развитие в нашите екипи. За последната година сме организирали 10 различни стажантски програми, в които са били обучени над 200 души, като впоследствие голяма част от тях се присъединиха към нашите екипи в София, Варна, Пловдив и Русе.“

През това лято стажантската програма ще бъде отворена за кандидати от цяла България, които в последствие ще могат да се присъединят към екипите на Endava в София, Пловдив, Варна и Русе. Те ще могат да кандидатстват за стаж в следните области: разработка на софтуер, NET и React, Software automation tester, аpplication management, DevOps и др.

Началото на стажовете е с дата 1 август, а желаещите могат да кандидатстват, като посетят кариерния сайт на компанията.