fbpx Пътуванията към Египет са намелели значително | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пътуванията към Египет са намелели значително

И през тази година се забелязва сериозен спад на пътуващите българи до Египет. Северноафриканската държава години наред държеше лидерските позиции сред най-желаните дестинации за почивка и културен туризъм сред родните туристи.
Всичко това се промени рязко с началото на арабската пролет и ексцесиите по време на протестите в Кайро. Настоящата усложнена политическа ситуация в Египет допълнително допринася за сериозния спад на пътуващите българи. Резервациите на самолетни билети са намалели над два пъти за последните три години, сочат анализите на онлайн туристическа агенция eSKY.bg.
Както е известно, Министерството на външните работи издаде предупреждение за незабавно преустановяване на пътуванията до Египет за български граждани, освен при неотложна необходимост. Към момента единствените пътуващи за северноафриканската страна са египетски граждани, живеещи у нас. Според разчетите загубите за туристическия бранш в Египет, който е и основен стълб на местната икономика, надхвърля 5 млрд. долара.
В същото време се наблюдава лек ръст на пътуващите българи до екзотични дестинации, като те се пренасочват предимно към страните от Далечния Изток.