Райфайзенбанк отбелязва 20 години в България

Райфайзенбанк (България) ЕАД първата пряка чуждестранна инвестиция в българския банков сектор отбеляза своята 20 годишнина от старта на работата си в България.

На специалното събитие по случай юбилея Карл Севелда, главен изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл, която е собственик на Райфайзенбанк (България) коментира: „България бе част от стратегията на Райфайзен за експанзия в Централна и Източна Европа след промените през 1989 г. и за кратко време се превърна във фактор и в един от лидерите на българския банков пазар. Райфайзенбанк (България) е била и остава важен член на семейството на Райфайзен“, допълни той.

Към края на 2014 г. активите на Райфайзенбанк възлизат на 5.98 млрд. лв., кредитите са в размер на 3.96 млрд. лв., а депозитите - 4.23 млрд. лв. Към 31 декември 2014 г. печалбата след данъчно облагане е 46.6 млн. лв. Банката обслужва над 758 000 клиенти чрез повече от 150 офиса в цялата страна.

Райфайзенбанк (България) ЕАД е основана през 1994 г. по българския Закон за банките и кредитното дело с пълен лиценз за работа в страната и чужбина и започва операциите си през 1995 г. Банката е 100% собственост на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) - един от водещите доставчици на корпоративни и инвестиционни банкови услуги в Австрия и водеща универсална банка в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

 

 

Facebook comments