fbpx Рекорден интерес към Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Рекорден интерес към Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ

Рекорден интерес към Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ

Годишните награди за отговорен бизнес 2015 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отбелязват рекордно висок интерес. 93 проекта на 63 компании се състезават за статуетките в най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност, който БФБЛ организира за 13-а поредна година. Победителите, определени от авторитетно експертно жури, ще бъдат обявени на официална церемония на 25 февруари 2016 г. 

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ отличават добрите практики на компаниите в областта на опазването на околната среда, образованието, развитието на служителите и цялото общество. Те получават заслужено признание и популярност и възможност да споделят идеи и опит в областта на КСО.

Тази година за отличията в шестте категории се състезават рекордните 93 проекта или с 20% повече от миналата година. С 20% нараства и броят на участвалите компании – те са 63 от най-различни сфери, като само половината от тях са членове на БФБЛ. Ръстът на номинациите и на кандидатствалите компании е индикатор както за стремежа на бизнеса да инвестира в стойностни проекти от обществена значимост, така и за доверието към Форума и мисията му да насърчава компаниите да развиват активна социална политика.

Най-оспорваните категории отново са „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в знанието” – те са привлекли съответно 25 и 20 проекта.

Двоен в сравнение с предходната година е ръстът при номинациите за отличието „Инвеститор в околната среда” – 18 екологични инициативи се борят не само за авторитетното отличие, но и за шанса да участват в Европейските награди за околна среда на Европейската комисия, на които БФБЛ е координатор за България.

15 са кандидатите за приза „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”. По 6 компании се съревновават в „Маркетинг, свързан с кауза” и „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”.

Един от всички номинирани проекти ще заслужи специалната награда „Engage” за участие и принос на служителите, която се определя от Международния форум на бизнес лидерите във Великобритания. 

Сред основните критерии за оценка са конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на служителите в осъществяването на проекта, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание.

Победителите ще станат известни по време на тържествената церемония по награждаването на 25 февруари 2016 г. Събитието по традиция привлича многобройни гости от бизнеса, държавната администрация, правителството, дипломати и медии. Специални гости и тази година са президентът Росен Плевнелиев и вицепремиерът по социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. 

Facebook коментари