fbpx Робот за доене на крави е сред новостите на„Агра 2015“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Робот за доене на крави е сред новостите на„Агра 2015“

 Робот за доене на крави е една от световните новости, които ще видят посетителите на Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“. Най-големият на Балканите форум на агробизнеса ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив с участието на водещи фирми от над 20 държави. Много от експонатите си оспорват наградите в Конкурса за иновации.

Сред най-силните претенденти е роботът за доене на крави, презентиран от фирма „Алфа-микс“, Стара Загора. Специалисти го определят като най-високопроизводителния, защото може да издоява до 130 крави три пъти в денонощието. Автоматичната система има софтуер, осигуряващ комфортно, здравословно и безстресово отглеждане на животни, обясниха от „Алфа-микс“.

Нови за българския пазар са трактори за обработване на лозя, пасища, оранжерии, овощни и зеленчукови градини.

Предимство на агрофорума в Пловдив е и фактът, че редовни посетители са фермери от различни сектори на селското стопанство, за които са предназначени предлаганите от нас машини, посочват изложители. Тази година посетителите ще имат възможност да се запознаят и с иновациите от сферата на лозарството и винарството, демонстрирани на „Винария“.

Новост от световен мащаб е апаратът за дозиране на стабилизиращи енологични продукти преди бутилирането на виното ЕVO 2000. Той е част от експозицията на „Адиг“, представител на водещи западноевропейски фирми у нас. На нейния щанд ще бъде показана непозната за българския пазар система за контрол на разтворените газове във виното, както и европейска иновация, която гарантира с 20% по-висок рандеман на шира.