fbpx Родното Черноморие през 60-те години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изложба

Родното Черноморие през 60-те години

До края на септември гостите на Бургас ще могат да си припомнят как са изглеждали плажовете ни преди 50 години като разгледат изложбата „Небето, което говори с морето“ с фотографии на българското Черноморие от 60-те години на легендарния Торос Хорисян.

В „Небето, което говори с морето“ камерата на Торос Хорисян флиртува с всяка вълна, с всяка усмивка на плажа, с всеки фриволно развят от вятъра кичур коса. Във всеки кадър личи ръката и душата на майстор. Технологията се покланя пред непостижимия за нея фотографски усет.

В чест на закачливия поглед на камерата на Хорисян лятната колекция има няколко серии: „За мен ти си морска сирена“, „Винаги двама“, „С деца на море“ и „И още нещо…“. От уважение към фотографа банката е запазила повечето от оригиналните имена на снимките, които той им е дал.

Серията фотографии от 60-те години от българското Черноморие е всичко друго, но не и носталгична и е един чудесен начин да внесем свеж полъх в последните летни дни. Галерия “УниКредит Студио” се намира на ул. „Александровска“ 22 в Бургас.