fbpx SEAT Arona - новият компактен SUV с модерен градски характер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

SEAT Arona - новият компактен SUV с модерен градски характер

SEAT Arona - новият компактен SUV с модерен градски характер

етикети

 

Seat представи на ексклузивна медийна премиера изцяло новия си компактен SUV модел, който носи звучното име Arona. По традиция испанския бранд кръщава моделите си с имена на градове в родината си и този път автомобилът носи името на община Арона на о. Тенерифе.

SEAT Arona е третата офанзива тази година на бранда (след Leon и Ibiza). Автомобилът е дълъг 4138 мм, с 8 см повече от новата Ibiza, но е по-висок от нея с 10 см, благодарение и на по-големия клиренс. Багажникът предлага 400 л обем.

 

Както и в другите SEAT Arona ще се предлага с пълния набор системи за активна и пасивна безопасност, който вече са познати от другите нови модели между които адаптивен круз контрол, система за подпомагане на потеглянето по наклон, автоматични фарове и чистачки, система за безключов достъп до интериора и стартиране на двигателя с бутон, паркинг асистент и други.

На борда са наличвни системите за синхронизация на мобилни устройства Аpple Car Play, Android Auto и Mirror Link.

 

SEAT Arona ще се предлага в четири нива на изпълнение - Reference, Style, FR и Xcellence, като като спортното FR ще е с адаптивно окачване с четири режима на работа.

Изборът на двигатели е межди три бензинови - трицилиндров 1.0 л/95 и 115 к.с нов четирицилиндров със 150 к.с. Дизеловата гама включва 1.6 литров TDI 95 и 115 к.с. а в средата на следващата година ще има и CNG версия с 90 к.с.
Официалната премиера за публиката ще бъде по време на международното изложение във Франкфурт през септември.