fbpx Renault CAPTUR се предлага вече и с LPG | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault CAPTUR се предлага вече и с LPG

етикети

От март 2020 новото Renault CAPTUR се предлага с двугоривен двигател, съчетаващ новият трицилиндров турбиниран TCe 100 и пропан-бутан. Той предлага подобрена производителност, която позволява смесен разход на гориво между 7,6 и 7,9 л/100км  и CO2 емисии между 123 и 128 г/км. Максималният въртящ момент е 170 N.m. от 2000 об./мин., което го прави подходящ за широк спектър от употреба, като същевременно намалява разхода на гориво и CO2 емисиите. Този двигател отделя около 8% по-малко CO2 емисии от еквивалентния бензинов двигател.

Интеграцията на пропан-бутан в новото Renault CAPTUR е операция, извършвана директно в завода. За клиента това означава: лесна поръчка, без допълнително забавяне и едно лице за контакт за гаранцията и поддръжката на автомобила в мрежа, обучена за работа с тази технология.

Още от своя дизайн, бензиновият двигател е проектиран да работи на гориво с пропан-бутан. Допълнителният резервоар за пропан-бутан, изработен от високоякостна стомана, е разположен на мястото на резервната гума, без да докосва резервоара за бензин като по този начин се запазва обемът на багажника. Възвратен клапан, 80% ограничител на запълване, ограничител на дебита, електромагнитен клапан и предпазен клапан допълват техническата система.

Автомобилът може да работи или на бензин, или на пропан-бутан. Той е оборудван с два отделни резервоара, един за бензин и един за пропан-бутан. С два пълни резервоара автомобилът има кумулативен пробег от над 1000 км.

Превключването е лесно. Преминаването от бензин на пропан-бутан и обратно се извършва по два начина: ръчно, чрез специален превключвател, разположен в купето (избраният режим след това се повтаря при следващо стартиране на двигателя) или автоматично, когато резервоарът за пропан-бутан е празен.

Новото Renault CAPTUR се предлага в България от март на цени от 33 490 лв. с ДДС.