fbpx И Ford Mustang влезе в електрическата надпревара с Mach-E | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

И Ford Mustang влезе в електрическата надпревара с Mach-E

Изцяло новият електрически Mustang Mach-E – първият сериен автомобил Ford, разработен от нулата да осигури чисто електрическо задвижване с нулеви емисии – пристига за клиентите в Европа в началото на 2021 г.

Задвижван от бързо реагиращ, енергийно ефективен, електрически силов агрегат, първият SUV член на семейството на Mustang предлага динамиката на задвижване на задните колела с един мотор или на задвижване на всички колела с два мотора, постигайки ускорение от 0 до 100 км/ч за едва 3,7 секунди, сравнимо с това на супер автомобил.

Опциите за батерията със стандартен и увеличен пробег елиминират притесненията относно придвижването, предлагайки до 610 км изцяло електрически пробег по WLTP 2 между зарежданията за безпроблемно притежание и спокойствие.

Иновациите при Mustang Mach-E включват и най-модерните технологии на Ford за комфорт, удобство и подпомагане на шофирането, предлагани някога. Системата от следващо поколение SYNC се учи от поведението на водача, за да прави пестящи време препоръки. Phone As A Key дава възможност за безключов достъп чрез разпознаване на смартфона на собственика. Функцията Интелигентен пробег може по-точно да изчисли пробега чрез свързаност в облака. В допълнение, най-новите технологии на Ford за асистирано шофиране, паркиране и избягване на инциденти 6 осигуряват напълно интуитивно, намаляващо стреса изживяване зад волана.

Всеки Mustang Mach‑E ще предлага режими на шофиране Whisper (Шепот), Active (Активен) и Untamed (Необуздан), които адаптират динамиката на задвижване и сетивните изживявания спрямо настроението на водача.

В топ изпълнението Mustang Mach-E GT е стандартно оборудван със задвижване на всички колела и батерия с увеличен пробег за мощност от 294 к.с. до 487 к.с. и 860 Нм въртящ момент. 

Силовите агрегати предоставят до 610 км изцяло електрически пробег. Зареждането на батерията е бързо и лесно. Ford предлага на клиентите на Mustang Mach-E опционална зарядна станция Ford Connected Wallbox, за да направи зареждането от дома по-бързо, по-интелигентно и по-удобно. Налична във версии 7,4 kW и 11 kW, стенно-монтираната зарядна станция може да зареди батерията на Mustang Mach-E от 10% до 80% за около 6 часа.

Apple CarPlay и Android Auto са предварително инсталирани без допълнителен разход и с безжична свързаност. 15,5-инчовият full HD сензорен екран съдържа опростен интерфейс, за да предоставя информацията по организиран и лесноразбираем начин. Екранът се управлява с жестове „плъзване“, „увеличаване“ и „завъртане“, а отличителният диск в долната част на екрана позволява бързо и тактилно регулиране на силата на звука за музиката или конферентните разговори.